Testimonial logopedie belangrijk

Hoe verwerk je grote stukken tekst als je dyslexie hebt?

Het belang van vroeg inschakelen van logopedie.

Toen mijn zoon ± drie jaar oud was had hij problemen met zijn oortjes. Na wat medische ingrepen kon hij weer voldoende horen, maar hij had nog niet leren praten. Met de begeleiding van de logopedie heeft hij van bijna uit het niets leren praten, met een woordenschat die ik daarvoor niet voor mogelijk had gehouden.

Mijn zoon bleek autistisch te zijn en kwam op speciaal onderwijs. Omdat hij erg zacht praatte en moeilijk uit zijn woorden kwam vond de school het nodig dat hij weer naar de logopedie ging.

Daar werd direct de vinger op de zere plek gelegd: ernstige dyslexie. Met de raad en steun van de logopedie en goede raad betreffende betrouwbare onderzoeken is mijn zoon in een paar jaar tijd van niveau: halverwege groep drie een heel eind opgeschoten. Hij is nog zeker niet op schema, maar zonder de logopedie was hij nooit gekomen waar hij nu is (ook omdat de RT voor een groot deel wegbezuinigd is uit het onderwijs).

Logopedie is zeer belangrijk gebleken in het leven van mijn zoon. Het perspectief is dat hij nu beter gaat scoren in het onderwijs dan hij anders gedaan had, want alleen op intelligentie had hij het niet gered.

Gerelateerde berichten