Blog#171-Personeelstekort en de oplossing

Zorgwekkend te kort aan beroepsbeoefenaren

Personeelstekort en de oplossing

Onlangs las ik dit boeiende bericht op LinkedIn van Rob de Graaf. Hopelijk vind je het geen probleem dat ik er een stukje uit citeer ter opfrissing van ieders geheugen.

Klein stukje citaat:

 Personeelstekort! Heb jij de oplossing? Ik denk het wel. 
Je kunt er niet omheen. In Nederland is er in bijna alle sectoren wel personeelstekort. De kranten staan er vol mee en de gevolgen zijn dagelijks voelbaar. Een tunnel op slot of uren in de rij op Schiphol.”

een stukje verder….

Personeelstekort gericht op de zorg

“Waar ik me steeds over verbaas, is dat we blijven schreeuwen om nieuw personeel.
Ik neem de zorg als voorbeeld. Heb je enig idee wat de zorgkosten zijn in de Zorgverzekeringswet? Dit is een bedrag van maar liefst
€ 48,5 miljard euro. En als je je er dan in verdiept dan gaat het al snel duizelen, de zorgkosten in 2020 waren € 111 miljard.
Kortom; er wordt heel veel geld uitgeven aan de zorg.
Dan wil ik graag met jullie kijken naar de processen in de zorg. Hoeveel procent van alle handelingen in de zorg is niet goed, dubbel of moet opnieuw worden uitgevoerd? Dit is 70-80%. WOW!
Dus even een snelle rekensom: Halen we 70% van alle verspillingen weg? Dan is er dus veel minder werk, weg personeelsprobleem in de zorg.
Dan is de grote vraag, waarom blijf ik maar vacatures zien voor zorgpersoneel? En waarom is er maar een handjevol zorginstellingen die zeggen “we gaan onze processen opnieuw inrichten”.

En:
“Een deel van de oplossing ligt dus gewoon op straat, nu allemaal onder die steen vandaan!
Hoe denk jij hierover? Is het aanpassen van de werkprocessen en het voorkomen van verspillingen de oplossing van het personeelstekort?”

Mijn gedachte rond het oplossen van een deel van het personeelstekor?

Het personeelstekort begint met het verlies van autonomie in je werk

In de onderstaande blog *  mijn ervaring op het moment dat ik al een aantal zorgverzekeringscontracten niet meer wilde tekenen  Nee,  er was op dat moment nog geen schreeuwend te kort aan zorgpersoneel, maar wel een steeds grotere zorg over de toenemende uitgaven op het gebied van de gezondheidszorg. De grote vergrijzingsgolf kwam ook al dichterbij. Als Zzp-er voelde ik me vooral gefrustreerd omdat efficiënt werken niet werd beloond.  Jarenlange ervaring en tevreden hulpvragers? Het telde niet meer mee. De protocollen, dwingende vragenlijsten ook in te vullen door de hulpvragers, de controle drift en geld verspillende “auditlegbatterijen als bio industrie” schoten als paddenstoelen uit de grond. Diezelfde ontwikkeling zag je ook in andere kostbare overhead zoals bij zorgverzekeringen die al fuserend steeds meer macht kregen en op de stoel van de professional gingen zitten.. De autonomie, mijn vakkennis werd steeds meer gevangen in knellende regeltjes, waarvan ik het nut vaak niet inzag. Ze kostten bakken met tijd. Tijd, aandacht en zorg die ik liever wilde geven aan mijn hulpvrager en de direct betrokkenen.
Het beroep waar ik ooit vol overtuiging  voor gekozen had…  Ik betrapte me erop dat ik een belangstellende aankomende student vroeg of ze goed wist waar ze voor koos…. Het was in ieder geval niet meer het beroep waar ik destijds vol overtuiging voor koos.
Hoeveel tijd, geld en frustratie je bij hulpvrager en hulpverlener kunt besparen lees je in diezelfde blog*.

Personeelstekort en de oplossing?
Wat krijg je als bonus als  je de autonomie teruggeeft?

Als je het vertrouwen teruggeeft aan de beroepsbeoefenaars komt de waardering en het werkplezier in het gekozen beroep terug.  Er is geldbesparing omdat onnodige tijdrovende regeltjes die afleiden van waar het werkelijk om draait, worden geschrapt.  Werkplezier  via het vertrouwen in de beroepsbeoefenaars waarmee je de weggelopen gefrustreerde professionals laat teugkomen, want ze kozen ooit niet voor niets voor dat mooie beroep. Zelfs al zou je een deel van de financiële besparing  gebruiken om die zorgverleners in al die sectoren eindelijk een goed salaris te geven, dan nog zou het heel goed mogelijk zijn dat er nog steeds flink bespaard wordt.
#verspilling #zorg #verandering #kosten

Lees hier: Hoe besparend zorg kan zijn, Dat was de zorg zoals ik die koester van voor de regeltjesdrift en dure overhead!
https://www.logopedie-dyslexie-silvia-linssen.nl/contractvrij-logopedie-met-restitutiepolis/

 en/of

https://www.logopedie-dyslexie-silvia-linssen.nl/category/logopedie-divers/

https://www.logopedie-dyslexie-silvia-linssen.nl/logopedie-door-de-jaren-heen/

Zelf je spelling verbeteren? https://www.spellingprof.nl

 

Gerelateerde berichten
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *